Hagyományok

 

Habár manapság a mágia, az ezoterika reneszánszát éli, ne higgyük, hogy mindez a vízöntőkor hajnalán kitalált képzelődés, amikor is az első két világ lakosai olyan általános jólétbe kerültek, hogy nem tudtak mit kezdeni az idejükkel...
És nem is puszta menekvés az elanyagiasodott, elértéktelendettnek érzett világból, hanem egy új világ létrejöttének első, bizonytalan lépései.
Nem a fogyasztói társadalom újabb vívmánya, amelynek oly könnyen látja az ember amikor belenéz a tévébe egy "hívjál, éppen akciós, úgyhogy nem emeltdíjas számon, és megmondom a jövődet"-tipusú-műsorba. Az igazi tudás soha nem pénzért megvásárolható...

Ezek a dolgok az emberiséggel egyidősek, és legnagyobb titkuk az, hogy legnagyobb titkuk maga az Ember, maga az Isten.
Az ókori mezopotámiai csillagjós papok spirituális tudása semmivel sem volt több vagy kevesebb, mint egy mai gurué (és nem azokra a pénzhajhász csalókra gondolok, akiket a médiában láthatunk). Az egyetlen különbség az, hogy más utakat jártak, más rendszerbe foglalták a körölüttök lévő világot, és ezt a rendszert ők jobban ismerték.
A cél ugyanaz már több ezer éve: a tökéletesség megtalálása, eljutni a Nirvánába, meglelni a Grált, egyesülni az Istennel, békét kötni önmagunkkal és harmóniában élni a minket körülvevő világgal.

 

Misztikus Népek

Mítoszok Földjén Barangolva

Legendás Alkotások

Mágikus Arcképcsarnok

Rejtélyes Társaságok

Okkult kronológia

 

Linkek: Múlt kor történelmi portál —hiteles adatok elmúlt időkről

Vissza a Tartalomjegyzékhez

Szerkesztette: Merdhith